• 1404/06/01 - 20:40
  • - تعداد بازدید: 63
  • - تعداد بازدیدکننده: 60
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

تشکیل «دهکده همت» برای مدیریت بحران؛هم‌افزایی سازمان‌های استراتژیک در قلب تهران

در نشست مشترک مدیران ارشد حوزه سلامت و مدیریت شهری، طرح ایجاد ساختار هماهنگ مقابله با بحران‌ها با عنوان «دهکده همت» مطرح شد؛ طرحی که با هدف تقویت تاب‌آوری و آمادگی در برابر حوادث طبیعی و انسانی اجرا می‌شود.

355009.mp3 تشکیل «دهکده همت» برای مدیریت بحران؛هم‌افزایی سازمان‌های استراتژیک در قلب تهران

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران ، جلسه‌ای با حضور دکتر پیمان نامدار معاون توسعه، مدیران و مشاوران حوزه توسعه، دکتر محسن نوری مدیر اداره پدافند غیرعامل، دکتر سید رضا معتمدی مدیر حوادث و فوریت‌های پزشکی، و رئیس حراست دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.

 

در این نشست، مدیرعامل بیمارستان میلاد، معاون عملیات سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، مدیر جذب و نگهداری اهداکنندگان سازمان انتقال خون، مدیر حوزه ریاست و مسئول HSE برج میلاد نیز حضور داشتند.

 

در ابتدای جلسه، دکتر پیمان نامدار با تأکید بر اهمیت تدوین ساختار هماهنگ بحران میان سازمان‌های انتقال خون، برج میلاد، بیمارستان میلاد و دانشگاه علوم پزشکی ایران، اظهار داشت: با توجه به موقعیت جغرافیایی این سازمان‌ها در مجاورت بزرگراه همت و نقش راهبردی هر یک، می‌توان در شرایط بحرانی با تدوین چارت عملیاتی مشترک، همکاری مؤثری داشت. از این‌رو پیشنهاد می‌شود این مجموعه را با عنوان «دهکده همت» معرفی کنیم؛ نامی برگرفته از نزدیکی فیزیکی و تعاملات سازنده میان این نهادها.

 

وی افزود: تمرکز ما صرفاً بر بحران‌های جنگی نیست؛ بلکه باید برای انواع بحران‌ها از جمله زلزله، حوادث طبیعی و شرایط اضطراری دیگر نیز آمادگی کامل داشته باشیم. هدف، ایجاد سازوکارهایی برای تخلیه منطقه و انتقال بیماران در شرایط بحرانی است.

 

معاون توسعه دانشگاه با اشاره به ظرفیت‌های موجود، خاطرنشان کرد: موضوع جلسه، هم‌افزایی درمانی، لجستیکی و عملیاتی در زمان بحران است. با توجه به تجربیات گذشته، نیازی به شروع از نقطه صفر نیست. تفاهم‌نامه‌های پیشین میان سازمان‌های دهکده همت وجود دارد که باید بازنگری و به‌روزرسانی شوند.

 

در ادامه، دکتر محسن نوری به ارائه سناریوهای مختلف بحران‌های احتمالی پرداخت و مفاهیمی چون تخلیه، پناه‌گیری، استفاده از تجهیزات حفاظت فردی، تریاژ و درمان را تشریح کرد. وی بر نقش آموزش‌های پیشگیرانه و آمادگی پیش از وقوع بحران تأکید کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی ایران، سازمان‌های انتقال خون، بیمارستان میلاد و برج میلاد با توجه به نزدیکی فیزیکی باید ارتباط مستمر و هماهنگ داشته باشند تا در زمان وقوع بحران بتوانند به‌صورت مؤثر به یکدیگر کمک کنند.

 

دکتر علیرضا جلالی، مدیرعامل بیمارستان میلاد، ضمن ابراز امیدواری نسبت به تشکیل این جلسه، گفت: برگزاری چنین جلساتی موجب دلگرمی ماست. در جریان جنگ ۱۲ روزه، نیازها و نقاط ضعف‌مان مشخص شد و دریافتیم که بر چه نیروهایی می‌توانیم تکیه کنیم. کمیته‌های بحران بیمارستانی ما به‌طور منظم برگزار می‌شوند، اما نیازمند هماهنگی در سطحی فراتر از بیمارستان هستیم.

 

دکتر نعیمی‌پور مدیر جذب و نگهداری اهداکنندگان سازمان انتقال خون گفت: در جنگ اخیر ما چندین واحد به عنوان واحد فرآوری خون در سطح شهر تهران راه اندازی کردیم تا تهران با کمبود خون مواجه نشود. همان‌طور که می‌دانید، مجروحان در زمان جراحی نیازمند خون رزرو هستند و در صورت نبود آن، عمل‌های جراحی لغو خواهند شد. بنابراین فرآوری خون در زمان بحران از اهمیت حیاتی برخوردار است.

 

وی  گفت: در شرایط بحرانی داوطلبین اهدا خون افزایش می‌یابد لذا مراکز درمانی می‌توانند با همکاری سازمان انتقال خون و استقرار تیم‌های سیار، فرآیند خون‌گیری را تسهیل کنند.

 

در ادامه، علی صفائیان، مدیر حوزه ریاست برج میلاد، از آمادگی این مجموعه برای همکاری در شرایط بحرانی خبر داد و گفت: فضای پارکینگ برج میلاد قابلیت استقرار تیم های اضطرار و اسکان آنان را دارد. همچنین می‌توانیم با فراهم کردن امکانات لجستیک دهکده همت را ارتقا دهیم.

 

در این جلسه، موضوعاتی چون تاب‌آوری سازه‌ای و زیرساخت‌ها، وحدت فرماندهی منابع موجود و اولویت‌بندی در تخصیص منابع مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 

در پایان مقرر شد این جلسات تا دستیابی به تفاهم‌نامه‌های دقیق و اجرایی، به‌صورت هفتگی و با حضور نمایندگان سازمان‌های مذکور ادامه یابد.

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 355009
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
سارا حجازی
خبرنگار:

سارا حجازی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لطفا عبارت مورد نظر را وارد کرده و کلید Enter را فشار دهید
تنظیمات قالب